Pšeno s pórom

Pšeno s pórom

Tento týždeň varíme tak, aby si pochutili s dospelými pri stole aj deti. Pripravíme si dnes pór so pšenom, prípadne špargľu. Oplatí sa porozmýšľať, ako tieto chute spojiť, lebo pór aj špargľa obsahujú veľa výživných látok. Povieme si to s Beátou Repíkovou a odborníčkou na výživu  Dašou Ostertágovou.

Pšeno s pórom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na pšeno s pórom alebo so špargľou potrebujeme:
140 g póru, 3 dl vody, 2 lyžice pšena, 5 lyžíc vody, petržlen zelen. vňať, 20 g tuku.

POSTUP:

Pór očistíme, dáme variť do horúcej vody, so zelenou petržlenovou vňaťou, do mäkka , scedíme, roztlačíme, polejeme trochou rozpusteného tuku, maslom alebo olivovým olejom, podávame s duseným pšenom. Namiesto póru môžeme uvariť aj špargľu, tak že ju dobre očistíme a zviažeme.

Pšeno preberieme opláchneme, nasucho opražíme, podlejeme 2 násobným množstvom vody a vo vyhriatej rúre dusíme do mäkka.

Autor: Beáta Repíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame