Falošná hovädzia polievka

Falošná hovädzia polievka

Dnes ponúkame polievku kde je hlavnou surovinou tekvica. Už Indiáni jedli nielen jej plody, ale aj listy a jadierka. Tie využijeme aj my. Recept nás však prekvapí lebo z tekvice dnes neuvaríme tekvicovú polievku. Viac už v našej rozhlasovej kuchyni s Beátou Repíkovou a autorkou mnohých kuchárskych kníh - Dašou Ostertágovou.

Falošná hovädzia polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S Beátou Repíkovou a odborníčkou  na výživu Dašou Ostertágovou sme varili falošnú hovädziu polievku. Čo potrebujeme? 

150 g tekvice, 30 g polievkovej zeleniny, 5 dl vody, štipku soli, petržlenovú vňať, 20 g  ryžových rezancov, 

Postup: 

Tekvicu olúpeme, umyjeme, pokrájame, jadrá opláchneme pod tečúcou vodou, zeleninu očistíme, pokrájame na drobné kúsky, varíme, odstavíme, precedíme, zeleninu vyberieme a dáme na tanier. Pridáme posekanú petržlenovú vňať a zalejeme polievkou, ktorú sme precedili a jadrá tekvice z nej vybrali. Ako prílohu podávame a vkladáme do  polievky uvarené ryžové cestoviny.

Aj zajtra si uvaríme niečo pre deti, a chutiť bude aj dospelým.   

Autor: Beáta Repíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame