Dnes ponúkame polievku kde je hlavnou surovinou tekvica. Už Indiáni jedli nielen jej plody, ale aj listy a jadierka. Tie využijeme aj my. Recept nás však prekvapí lebo z tekvice dnes neuvaríme tekvicovú polievku. Viac už v našej rozhlasovej kuchyni s Beátou Repíkovou a autorkou mnohých kuchárskych kníh - Dašou Ostertágovou.
Falošná hovädzia polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
S Beátou Repíkovou a odborníčkou na výživu Dašou Ostertágovou sme varili falošnú hovädziu polievku. Čo potrebujeme?
150 g tekvice, 30 g polievkovej zeleniny, 5 dl vody, štipku soli, petržlenovú vňať, 20 g ryžových rezancov,
Postup:
Tekvicu olúpeme, umyjeme, pokrájame, jadrá opláchneme pod tečúcou vodou, zeleninu očistíme, pokrájame na drobné kúsky, varíme, odstavíme, precedíme, zeleninu vyberieme a dáme na tanier. Pridáme posekanú petržlenovú vňať a zalejeme polievkou, ktorú sme precedili a jadrá tekvice z nej vybrali. Ako prílohu podávame a vkladáme do polievky uvarené ryžové cestoviny.
Aj zajtra si uvaríme niečo pre deti, a chutiť bude aj dospelým.