Pečený losos plnený špenátom a ricottou s bulgorou a zeleninou

Pečený losos plnený špenátom a ricottou s bulgorou a zeleninou

S nutričnou poradkyňou Jankou  Trebulovou sme vám v našom KULINÁRIU celý týždeň ponúkali  „zdravé recepty“  šetriace tráviaci trakt. Na jedálnom lístku sa však ani raz neobjavilo mäsité jedlo. Aj preto Janka Bleyová zdôrazňuje, že...

Pečený losos plnený špenátom a ricottou s bulgorou a zeleninou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu pečeného lososa plneného špenátom a ricottou s bulgorou a zeleninou  - potrebujeme:

2 steaky -  približne  250 gramové  z lososa, 2 šálky čerstvého špenátu, 2 polievkové lyžice ricotty,  4 polievkové lyžice strúhaného parmezánu, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, zmes korenia na ryby, olivový olej, soľ,1 šálku bulguru a  mix mrazenej zeleniny...

POSTUP:

Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Lososy umyjeme pod studenou vodou. Ostrým nožíkom  narežeme stred, aby sa dobre plnili (vytvoríme takú kapsičku). Ryby potrieme olivovým olejom, zľahka osolíme, posypeme zmesou korenín na ryby a položíme na plech vymazaný olivovým olejom. Špenát  si pripravíme na pare.V miske si zmiešame špenát, ricottu, parmezán, pretlačený cesnak a nakoniec dochutíme soľou a čiernym korením. Touto zmesou opatrne naplníme lososov a dáme zapiecť na 20 – 25 minút. Pripravíme si bulgur podobne ako ryžu 1:2 bulgur: voda, krátko povaríme a potom necháme pod pokrievkou dôjsť. Na panvici si rozpustíme trošku olivového oleja a pridáme mix mrazenej zeleniny, ktorú prehrejeme aby nám zostala chrumkavá. Zmiešame s hotovým bulgurom a už len želanie – nech vám chutí... Tak aj to bol zaujímavý recept z kuchyne  nutričnej poradkyne Janky Trebulovej, spoluautorky knihy nielen pre chorých: „Životospráva pri liečbe nádorov tráviacej sústavy“

Autor: Janka Bleyová, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame