Placky z maslovej tekvice

Placky z maslovej tekvice

Poznáte to známe: Nežijeme preto, aby sme jedli, ale jeme preto, aby sme žili. Samozrejme, dôležité je aj to, čo jeme. V knihe „Životospráva pri liečbe nádorov tráviacej sústavy“ je aj veľa kuchárskych receptov, avšak nielen pre chorých, ale aj pre tých, ktorí chcú žiť zdravo. So spoluautorkou spomínanej publikácie nám Janka Bleyová počas tohto týždňa ponúka recepty, ktoré ju najviac zaujali. A možno oslovia aj vás, napokon, počúvajte...

Placky z maslovej tekvice Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu fantastických placiek z maslovej tekvice toho veľa nepotrebujete: zo  5 šálok nastrúhanej maslovej tekvice, 2/3 šálky špaldovej múky, jedno – dve vajíčka, 2 veľké hrste  čerstvej bazalky a soľ podľa chuti.

POSTUP:

V miske  si zmiešame nastrúhanú tekvicu, špaldovú múku, vajcia, nasekanú čerstvú bazalku a soľ (môžete pridať aj čierne korenie a rozpučený cesnak). Na panvici si rozohrejeme olivový olej a vytvarujeme menšie placky. Z každej strany ich opekáme 2-3 minúty dozlatista. Prípadne ich môžeme upiecť v rúre. Podávame s bielym jogurtom a čerstvou bazalkou. Aj k tomuto obedu vám s nutričnou poradkyňou Jankou Trebulovou želáme – dobrú chuť...

Autor: Janka Bley, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame