Na lievance mnohí z nás v detstve nedali dopustiť. Ale čo tak ochutnať lievance, aké ste možno doposiaľ ešte nejedli. Slovo má Janka Bleyová.
Avokádovo-čokoládové lievančeky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na jednu porciu potrebujete:
¼ šálky mandľového mlieka, ¼ šálky gaštanovej alebo ovsenej múky, jedno rozpučené avokádo, vajíčko, čajovú lyžicu kokosového oleja, polievkovú lyžicu práškového kakaa, alebo /karobu, čajovú lyžičku medu – môže byť aj javorový sirup, alebo agave, štvrť čajovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, štvrť lyžičky mletej škorice, čerstvé bobuľové ovocie a arašidové maslo...
Postup:
Najprv si v miske zmiešame všetky suché suroviny (múku, práškové kakao, prášok do pečiva a škoricu). Potom primiešame všetky mokré suroviny (avokádo, mandľové mlieko, kokosový olej, vajíčko a med). Vznikne mierne hustá a vláčna zmes (možno mlieka budete potrebovať viac, prilievajte dokiaľ vám nevznikne lievancová konzistencia). Rozohrejeme si panvicu s nelepivým povrchom a vždy pridáme 1 PL zmesi, z ktorej si vytvarujeme lievanec. Každú stranu opečieme asi 2 minúty. Výborné sú s ovocím a arašidovým maslom, ale je to len a len na vás, čím si ich dozdobíte.