Martinské rožteky

Martinské rožteky

Máte chuť na niečo sladké? Ak áno - vypočujte si recept, ktorý Miroslav Würfl nahral s Norou Gill, riaditeľkou zahraničného zastúpenia českej turistickej organizácie na Slovensku.

Martinské rožteky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

ODHLÁSENIE: 
Ak si chcete zapísať tento recept, tak vám ho zopakujem:

POTREBUJEME  SUROVINY: 
450 g hladkej múky
3 žĺtky
250 g masla
100 g práškového cukru
0,25 l 33% smotany
štipka soli
1 celé vajce na potrenie
orechová alebo maková plnka z cca 200 g orechov alebo maku

POSTUP:
Zo všetkých surovín vypracujeme hladké a nelepivé cesto, zabalíme do fólie a necháme 30 minút v chladničke odpočinúť. Potom cesto rozdelíme na 6 dielov, z každého vyvaľkáme kruh a rozdelíme ho na 8 trojuholníkov.  Na širší koniec položíme plnku, zrolujeme, vytvaruje rožtek a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a pečieme pri 180° Celzia približne 15 minút. Dobrú chuť!

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame