Patrí k špecialitám a skutočným delikatesám, možno ho piť len tak samé, ale aj ako digestív či aperitív. Reč je o slamovom víne, ktorého dorábanie má aj u nás silné korene. Silné korene treba vyberať aj vo vinici pri pestovaní viniča na toto špeciálne víno. Vyžaduje totiž oveľa viac pozornosti aj práce ako bežné víno. Strapce už visia takpovediac na slame aj v Topoľčiankach, kde Jana Obrancová nahrávala aj s vinohradníkom Romanom Komárňanským.
Slamové víno - delikatesa, ktorá má u nás silné korene Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Slamové víno patrí k vyhľadávaným špecialitám, hoci jeho cena je vyššia. Je to najmä tým, že z kilogramu hrozna vylisujú vinári len asi tri deci šťavy, zatiaľ čo pri bežnom víne je to aj 7 decilitrov.