V období pandémie nabádali odborníci na dodržiavanie zdravého životného štýlu a v rámci neho aj na dostatočnú konzumáciu ovocia a zeleniny. Aby pri oslabenej imunite, aká v jarnom období býva, nedostal vírus popri iných opatreniach, žiadnu šancu. Ťažké obdobie sme prekonali a ľudia sa nevedeli dočkať pohybu vo vlastných záhradách, ako aj vitamínov z vlastnej záhrady. Čo dostáva v domácej kuchyni vidiečanov prednosť- pýtala sa Hana Michalčíková.
Slováci a vitamíny
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Konzumácia zeleniny na Slovensku, ktorá je viac než 87 kg na osobu ročne, je podľa odborníkov uspokojivá. Svoj podiel na tom majú aj záhradkári, ktorí pestujú široký sortiment zeleniny a aj ju v domácnostiach konzumujú. Možno ich ešte viac bude motivovať fakt, že v Dánsku, ktoré je považované za najšťastnejšiu krajinu sveta skonzumujú až 600 gramov zeleniny a ovocia denne.