Ak by ste sa prešli po obci Dolné Zelenice v okrese Hlohovec, dom Morkesovcov by ste pravdepodobne našli aj podľa vône. Domáca pani Mária Morkesová, ktorú miestni volajú aj Magda, je špecialistkou na pečenie šamrónov. Neviete, čo sú to šamróny? Počúvajte rozhovor Michala Hercega.
Šamróny sú v kurze Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Hoci princíp pečenia je podobný, receptov na šamróny je veľa. V kuchárskej knihe trnavského samosprávneho kraja, z ktorej sme vám nedávno ponúkli niekoľko receptov v našom kulináriu, sa tento zákusok volá šamrolky alebo šamrole a do knihy ho priniesli gazdinky zo Záhoria. Nech už trubičky s lahodnou plnkou ochutnáte kdekoľvek, určite to bude skvelý gastronomický zážitok. Pripomeniem, že dnes nám chúťky narobila odborníčka na šamróny z Dolných Zeleníc Mária Morkesová.