O mliečnych výrobkoch vie možno viac, ako ich samotní výrobcovia. Roky sa totiž venuje ich výskumu. Marcelu Kontovú, odborníčku z Výskumného ústavu mliekarenského v Žiline, oslovila Janka Bleyová s výsostne aktuálnymi otázkami práve v tomto období. Mnohé gazdinky totiž už teraz premýšľajú nad pečením dobrôt pred najkrajšími sviatkami v roku. Súčasťou príprav je však nakúpiť aj potrebné ingrediencie do pečiva, ale ako sa napríklad vyznať v pomenovaniach maslo a masielko? Tu je vysvetlenie od Marcely Kontovej.
O maslu a masielku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Nie je teda pleseň ako pleseň. Treba mať však na pamäti, že pri skladovaní a dodržiavaní dátumov spotreby potravinárskych výrobkov, opatrnosti nikdy nie je nazvyš.