O maslu a masielku

O maslu a masielku

O mliečnych výrobkoch vie možno viac, ako ich samotní výrobcovia. Roky sa totiž venuje ich výskumu. Marcelu Kontovú, odborníčku z Výskumného ústavu mliekarenského v Žiline, oslovila Janka Bleyová s výsostne aktuálnymi otázkami  práve v tomto období. Mnohé gazdinky totiž už teraz premýšľajú nad pečením  dobrôt pred najkrajšími sviatkami v roku.  Súčasťou príprav je však nakúpiť  aj potrebné ingrediencie do pečiva,  ale ako sa napríklad vyznať v pomenovaniach maslo a masielko? Tu je vysvetlenie od Marcely Kontovej. 

O maslu a masielku Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nie je teda pleseň ako pleseň. Treba mať však na pamäti, že pri skladovaní a dodržiavaní dátumov spotreby potravinárskych výrobkov,  opatrnosti nikdy nie je nazvyš.
 

Autor: Janka Bleyová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame