Chlieb je pre nás symbolom tradície, tepla domova a pohostinnosti. Je to potravina, ktorá pretrvala od čias našich prastarých materí a na pohľad sa nezmenila. Dnes sa však vďaka mladým ľuďom, ktorí začínajú piecť chlieb aj doma v mnohom menia jeho chute. Naty Žúreková Štefeková, ktorá je autorkou kníh o kváskovaní Tatiane Šuškovej povedala, že chutí chleba môže byť od výmyslu sveta.
Chlieb znamená teplo domova Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Viete o tom, že kvások kedysi dávala matka ako veno svojej dcére pri odchode z domu, aby vedela zaobstarať pre rodinu to základné – každodenný chlieb, ale aj buchty či koláče?
Pri kváskovaní fantázia nepozná hranice a upiecť sa dajú aj rožky, koláče, knedle či pizza.
A domáci chlebík vyrobený vlastnými rukami bude asi aj na tom sviatočnom stole chutiť sviatočnejšie.