Naozaj? Jedlé kvety a ich spracovanie

Naozaj? Jedlé kvety a ich spracovanie

Len si to predstavte: k sviatku dostanete kyticu a namiesto do vázy si ju pekne nasekáte do šalátu. Alebo: v záhrade vyplejete hriadky a burina nepôjde do kompostu, ale na tanier. Našu kolegyňu Soňu Jurikovú nadchla téma jedných kvetov, a tak sa začala zaujímať, ako je to s jedením poľných rastlín, buriny a balkónových kvetov naozaj.

Naozaj? Jedlé kvety a ich spracovanie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Soňa Juriková sa rozprávala s pestovateľom jedlých kvetov Andrejom Košútom z Trenčianskej Teplej. Mimochodom, jedlé kvety sú i karfiol i brokolica. 

Autorka: Soňa Juriková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame