Klub spotrebiteľov: Pozor v lete na tatársky biftek

Klub spotrebiteľov: Pozor v lete na tatársky biftek

Surová zelenina a ovocie v lete ÁNO, na surové mäso v lete pozor! Dva mesiace platí novela vyhlášky, ktorá upravuje podávanie tatárskeho bifteku v reštauráciách. Podmienkou je oznamovacia povinnosť prevádzky na Úrad verejného zdravotníctva. Špecifickému jedlu zo surového mäsa, ktoré bolo nedávno na pretrase, sa v dnešných Spotrebiteľoch venuje Marcela Jedináková. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Koľko ľudí, toľko chutí - platí aj pri príprave tatárskeho bifteku. Ako môžeme aj v domácich podmienkach eliminovať výskyt nežiaducich baktérií, a o rôznych spôsoboch prípravy tejto špeciality zo surového mäsa, sa Marcela Jedináková rozprávala s kuchárom Ľubošom Megom.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tatarský biftek je jedlo, pri ktorom treba dodržiavať viaceré zásady. Napr. nekupujte nikdy mleté mäso, radšej si ho pripravte doma.


Autorka: Marcela Jedináková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame