Bohatstvo prírody - Jedlé a divoké rastliny

Bohatstvo prírody - Jedlé a divoké rastliny

Čerstvý špenát, medvedí cesnak, šalát z púpavových listov, čaj z čerstvej žihľavy. Recepty z jarnej prírody intuitívne ako tak poznáme. Silu jarnej prírody však môžeme využiť na tanieri oveľa viac. Priamo v lese na Železnej studničke v Bratislave sa o tom presvedčila aj Tatiana Šušková na kurze Divoké jedlé rastliny, ktorý viedol Bartek Dobrodej Krzewinski.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bartek Dobrodej Krzewinski sa venuje divokým jedlým rastlinám už viac ako 15 rokov.
Ak sa s ním vyberiete na prechádzku do lesa zistíte, že buriny, s ktorými roky bojujete v záhrade, patria často k najvzácnejším a najchutnejším rastlinám. Rovnakú skúsenosť zažila aj Tatiana Šušková s účastníčkami workshopu divoké jedlé rastliny na Železnej Studničke v Bratislave.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Inšpirácie, čo na tanier v jarnej prírode hľadala Tatiana Šušková. Skôr ako si však niečo divoké  z prírody na tanier naozaj položíme, mali by sme o tom vedieť aspoň to, čo sa naučili účastníčky kurzu Divoké jedlé rastliny.


Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Tingeling

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame