Hamanove uši

Hamanove uši

Tento týždeň vám prinesieme päť receptov zo židovskej kuchyne. Sú preverené generáciami gazdiniek a prešli až do súčasnosti. Michal Herceg oslovil novinárku Katarínu Potokovú, ktorá je nielen výbornou kuchárkou, ale o jedlách aj pútavo píše. Okrem samotného receptu sa vždy dozvieme aj nejakú zaujímavosť zo židovskej kultúry či histórie.

Hamanove uši Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujeme recept na pochúťku nazvanú Hamanove uši alebo Hamanove taštičky:

Potrebovať budeme 12 dg zmäknutého masla, 25 dg práškového cukru, 2 polievkové lyžice mlieka, 1 vajíčko, 20 dg múky a štipku soli.

Z týchto surovín si urobíme cesto, vyvaľkáme ho na tenko, povykrajujeme veľkým pohárom alebo veľkou formičkou. Do stredu dáme podľa chuti plnku orechovú, makovú alebo lekvárovú. Kraje zarolujeme tak, aby nám vznikli trojuholníčky, ktoré potom upečieme a pocukrujeme.

Zajtra vám v kulináriu prinesieme ďalší recept židovskej kuchyne. Bude to ryba v orechovej omáčke.

Autor: Michal Herceg; Ilustr. foto: Wikimages

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame