Čínska ostro-kyslá polievka

Čínska ostro-kyslá polievka

Ak patríte medzi ľudí, ktorí si z času na čas radi spestria jedálny lístok, ponúkame vám recept na čínsku ostro-kyslú polievku. Pripravila ju Marta Pilipová, chutila aj Viere Horákovej. 

Čínska ostro-kyslá polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu čínskej ostro kyslej polievky potrebujeme 2 kuracie stehná, maslo, mrkvu, zeler, petržlen, neúdený tofu syr, čierne huby, čili, sójovú omáčku, ocot, solamil, jedno vajce, čierne korenie, vegeta.

Kuracie stehná si uvaríte vo vode, vykostíte a mäso nakrájate na drobno.
Dáme ho naspäť do vody, pridáme sójovú omáčku, čili a na drobné kocky nakrájaný tofu syr. Po chvíli pridáme aj hríby, ktoré sme opražili na masle. Následne osmažíme aj na pásiky pokrájanú koreňovú zeleninu, ktorú pridáme do polievky.

Na záver pridáme ocot a zahustíme polievku solamilom. Po odstavení primiešame jedno rozšľahané vajíčko.  

Autorka: Viera Horáková; ilustr. foto: Melvinchia

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame