Kulajda

Kulajda

Po celý tento týždeň pripravujeme netradičné polievky. Ochutnali sme ju s mletým mäsom aj hrachovú s údeným tofu. Dnes nám Marta Pilipová uvarí tradičnú kulajdu. Ochutnala ju aj Viera Horáková. 

Kulajda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu kulajdy potrebujeme 400 gramov zemiakov, liter vody, soľ, rascu, hrsť sušených húb, kyslú smotanu, hladkú múku, 4 vajcia, ocot a kôpor.

Zemiaky rozrežeme na kocky, dáme ich variť, pridáme rascu  soľ, hríby a varíme do mäkka.
Polievku zahustíme so smotanou, ktorú sme rozšľahali s múkou a dobre povaríme.

Nakoniec pridáme vajíčka, osolíme, okyslíme a povaríme. Ochutíme posekaným kôprom.
Zajtra si uvaríme netradičnú karfiolovú polievku.

Autorka: Viera Horáková; Ilustr. foto: anestiev

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame