Zahreje, osvieži, zasýti a v neposlednom rade naše telo uzdraví. Reč je o polievke, ktorá je pre mnohých pravidelnou súčasťou obeda. Naopak nájdu sa aj takí, ktorí ich neobľubujú a radšej ich v strave vynechávajú. Polievka má neoceniteľný prínos hlavne v tomto období, keď náš organizmus potrebuje viac energie. Možno vám zachutí polievka z mletého mäsa. S Martou Pilipovou ju pripravovala Viera Horáková.
Polievka z mletého mäsa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu polievky z mletého mäsa potrebujeme:
300 gramov mletého mäsa, 100 gramov koreňovej zeleniny, 1 a pol litra vody, jednu cibuľu, 2 lyžice oleja, soľ a petržlenovú vňať .
Mleté mäso zalejte vodou, vidličkou ho roztlačte, osoľte a povarte 15 minút. Koreňovú zeleninu opražte na oleji a pridajte k mäsu. Podľa chuti osoľte, okoreňte a ozdobte petržlenovou vňaťou.
Zajtra si pripravíme hrachovú polievku s údeným tofu syrom.