Ak chystáte pre svojich priateľov pohostenie - možno sa necháte inšpirovať nasledujúcim receptom, ktorý nájdete aj na webovej stránke rtvs.sk.Všetko podstatné povedal Miroslavovi Würflovi šéfkuchár z nášho hlavného mesta, Richard Šafárik.
Jelenie medajlónky na pečených hríboch s rozmarínovými zemiakmi
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na 4 porcie budeme potrebovať: jelenie karé 800 g, čerstvé hríby 200 g, brokolicu 200 g, soľ, čierne korenie mleté, zemiaky 600 g, divinové korenie (jalovec, nové celé korenie, čierne celé korenie - všetko rozdrvíme v soli), maslo 50 g, čerstvý rozmarín 50 g.
POSTUP:
Jelenie karé si nakrájame na medajlónky, osolené a posypané divinovým korením ich opečieme na rozpálenej panvičke. Očistíme si hríby a na panvičke ich orestujeme na masle. Pridáme štipku soli. Zemiaky si v slanej vode uvaríme v šupke, prešpikujeme rozmarínom a potom ich opečieme na rozpálenej panvici. Môžeme podávať aj so zeleninovým šalátom.
Zajtra si uvaríme prešporskú polievku.