Už sa aj v našom éteri viackrát hovorilo o problémoch s pestovaním zeleniny na Slovensku. Naši prvovýrobcovia nemôžu vôbec konkurovať lacným dovozom z krajín, ktoré výrazne dotujú svoju produkciu a tak majú prebytok zeleniny a ovocia. Po rokoch však aj spotrebitelia zistili, že zelenina, ktorá prejde stovky kilometrov, nemá také vlastnosti ako tá, čo sa dopestuje v prirodzenom prostredí.
Tento zanedbaný potenciál juhozápadného Slovenska si uvedomujú aj v Agrárnej komore Slovenska v Dunajskej Strede. Martin Jurčo oslovil riaditeľku komory Helenu Patasiovú, ktorá mu pripomenula, že problém je aj v podpore...
Problémy pestovateľov zeleniny na juhu Slovenska Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
My sa téme odbytových združení a odbytu produkcie najmä špeciálnej rastlinnej výroby budeme v Rádiu Regina venovať v čase najväčšieho zberu, a to na jeseň. Dôležité je, že farmári na juhozápade Slovenska opäť dostali chuť pestovať túto produkciu, a aj keď cenovo nemôžu konkurovať niektorých dovozom, mnohí spotrebitelia si ich produkciu vedia nájsť.