Ryžový nákyp

Ryžový nákyp

Dnes si pripravíme ryžový nákyp. Avšak podľa jedného neobyčajného receptu. Autorka mnohých kuchárskych kníh Daša Osterágová varí s Beátou Repíkovou.

Ryžový nákyp Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Recept si ešte raz zopakujme. Potrebujeme: 3 litra mlieka, štipku soli, 150 - 160 g ryže, vanilkový cukor, 1/2 balíčka škoricového cukru, 2 vajcia, 2 polievkové lyžice práškového cukru, 1/2 kg jabĺk, 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy, 2 polievkové lyžice práškového cukru a maslo.

Ako na to? Osolené mlieko privedieme do varu, pridáme ryžu a pri nízkej teplote necháme asi 30 minút napučať. Potom ryžu odstavíme a necháme vychladnúť. Rúru prehrejeme na 200 °C. Vychladnutú ryžu preložíme do misy, pridáme práškový cukor, škoricu, vymiešané žĺtky s vanilkovým cukrom a pomiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý napokon opatrne vmiešame do pripravenej ryže. Jablká umyjeme, olúpeme, zbavíme jadier a pokrájame na rovnomerné plátky. Zapekaciu misu vymastíme maslom a striedavo do nej ukladáme ryžu, potom očistené a pokrájané jablká, opäť ryžu, pričom posledná vrstva by mali byť jablká. Vrch pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme práškovým cukrom a pri strednej teplote pečieme asi 20 - 25 minút.

Zajtra si pripravíme Labužnícke kura.

Autorka: Beáta Repíková foto: GutundTasty

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame