Bravčová panenka s bazalkovou omáčkou

Bravčová panenka s bazalkovou omáčkou

Isté je, že jesť musíme. Dôležité sú  však nielen chute jedál, ale možno ešte viac to, z čoho a ako sú pripravené. Nutričná poradkyňa Janka Trebulová preto k svojim receptom pridáva aj dôležité informácie o výživových hodnotách surovín, z ktorých spolu s Jankou Bleyovou,  pripravuje napríklad aj dnešný obed.

Bravčová panenka s bazalkovou omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujete:

  • 500 gramov bravčovej  panenky
  • mleté čierne korenie
  • granulovaný cesnak  
  • prosciuto


Na bazalkovú omáčku potrebujete:

  • 100 mililitrov  30% smotany
  • rovnako 100 mililitrov  zeleninového  vývaru
  • jednu najemno nakrájanú červenú cibuľu
  • zo dva strúčiky cesnaku
  • dve - tri hrste  čerstvej  bazalky
  • mleté čierne korenie
  • soľ


Postup:

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Bravčovú panenku očistíme a zbavíme bielej kože navrchu. Potom ju dochutíme mletým čiernym korením, cesnakovým korením a obalíme prosciuttom. Zabalíme ju do potravinárskej fólie a necháme aspoň 3 hodiny odpočívať, najlepšie celú noc. Na panvici rozohrejeme olivový olej, bravčovú panenku nakrájame na hrubšie steaky a sprudka opečieme z oboch strán. Potom ju poukladáme na plech a pečieme približne 10-15 minút.

Príprava bazalkovej omáčky:

Na panvici rozpustíme maslo, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, cesnak a opečieme „do sklovita“. Potom pridáme vývar a chvíľu miešame. Nakoniec pridáme smotanu, nakrájanú bazalku a omáčku zredukujeme. Hotovú omáčku rozmixujeme dohladka. Podávame s čerstvým listovým šalátom, alebo pečenými zemiakmi.

Autor: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame