Strava by mala byť vyvážená. Má obsahovať zeleninu, ale aj mäso, cestoviny. Jednoducho, ako sa hovorí, z každého rožka troška. Viera Horáková so Zdenkou Marošiovou, dnes ponúkajú vegetariánsky recept, zapečené zemiaky s tofu a zeleninou.
Zapečené zemiaky s tofu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- zemiaky
- mrkvu
- tofu
- cibuľu
- šampiňóny
- baby špenát
- olej
- soľ
- korenie
Postup:
Uvarené zemiaky rozmágame, cibuľu pokrájame na drobno, mrkvu na kolieska. Na oleji restujeme na pásiky nakrájané tofu, osolíme a okoreníme. Potom restujeme aj cibuľu s mrkvou a nakoniec pridáme šampiňóny a špenát. Zmes zmiešame so zemiakmi a pridáme tofu. Všetko dáme do zapekacej misy a pečieme 30 minút na 200 stupňov.
Zajtra si pripravíme morčaciu zmes s cícerom.