Myslím si, že recept na nedeľňajší obed, ktorý nám dnes - za asistencie mojej kolegyne Janky Bleyovej - ponúka nutričná poradkyňa Janka Trebulová - naozaj stojí za vyskúšanie. Prečo? Počúvajte nasledujúce minúty a všetko vám bude jasné. Samozrejme, najskôr základná informácia: aké jedlo je v ponuke.
Zeleninový šalát s lososom a avokádovou omáčkou
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na „Zeleninový šalát s lososom a avokádovou omáčkou“ si pripravte tieto ingrediencie.
Dve hrste mix šalátu - podľa chuti, jednu malú cukinu, šálku kúskov brokolice, väčšiu mrkvu, jednu červenú cibuľu, dva 120 gramové steaky z lososa, na omáčku potrebujete - jedno zrelé avokádo, pol šálky bieleho jogurtu, dva strúčiky cesnaku, pol šálky kefíru a jednu polievkovú lyžicu čerstvého kôpru.
Postup:
Lososa umyjeme, ochutíme koreninami podľa chuti, potrieme olivovým olejom a pečieme na 200 stupňoch približne 20 -25 minút. Medzitým si pripravíme šalát. Mrkvu a cukinu nastrúhame na hrubo, posolíme a necháme vypotiť. Vtedy nemusíme cukinu dusiť, zmäkne nám. Malé kúsky brokolice si pripravíme na pare a necháme vychladnúť. Červenú cibuľu pokrájame na tenké kolieska. Potom všetku zeleninu zmiešame v miske a polejeme trochou olivového oleja. Suroviny pripravené na omáčku - dáme do mixéra a rozmixujeme na jemnú hmotu. Na tanier dáme šalát, naň položíme upečeného lososa a polejeme omáčkou.