Tento týždeň budeme pripravovať obedy so študentkou Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici v bratislavskej Petržalke – Dominikou Feketeovou. Uplynulý rok sa počas štúdia a stredoškolskej odbornej činnosti venovala špeciálnemu stravovaniu a zvolila si tému Špeciálne stravovanie nemusí byť strachovanie. Pripravila vlastné recepty vo svojej kuchárskej knihe pod názvom – Varenie bez hraníc. Ide o vegánsku kuchársku pre ľudí s intoleranciami. Beáta Repíková a Dominika Feketeová nám dnes uvaria krémovú karfiolovú polievku.
Karfiolová krémová polievka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme:
- 1 cibuľa
- 2ks jarná cibuľka
- 4 strúčiky cesnak
- 2ks karfiol
- 3ks zemiak
- 1/2 pór
- biele korenie
- mleté čierne korenie
- čili
- soľ
- 2PL pažítka
Postup:
Cibuľu a jarnú cibuľku si opražíme na kokosovom oleji do zlatista. Pridáme nakrájaný pór, zemiak, karfiol a podlejeme šálkou vody. Potom pridáme pretlačený cesnak a varíme domäkka. Nakoniec všetko dohladka rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme nakrájanú pažítku a dochutíme korením, čili a soľou. Polievku môžeme podávať s opekaným chlebíkom a slnečnicovými semienkami.
Zajtra podávame kokosovo mrkvovú polievku.