Leto a jeseň sú plné chutného ovocia. V akej podobe ho radi konzumujete? Čerstvé a chrumkavé priamo zo stromu, prípadne ho spracúvate či pridávate do rôznych koláčov alebo iných jedál? Michal Herceg bol pred časom na dvoch podujatiach venovaných spracovaniu jabĺk.
Otázka - I. časť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Asi sa zhodneme, že najchutnejšie je ovocie odtrhnuté priamo zo stromu. V zime sa však môže hodiť aj mrazené či zavarené. Michala Hercega na nedávnych dňoch sliviek v gazdovskom dvore Turá Lúka zaujímalo, ktoré slivkové produkty majú ľudia najradšej.
Otázka - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Dnes sa rozprávame o spracovaní ovocnej úrody a o tom, do čoho všetkého ovocie používame. Michal Herceg zašiel na pole plné černíc a malín v Hornej Strede pri Piešťanoch a porozprával sa s Editou Krajčiovou o ich spracovaní.
Otázka - III. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Našou dnešnou témou je ovocie a jeho spracovanie. Len pred pár dňami v Podjavorinskom múzeu v Novom Meste otvorili výstavu, kde si môžete pozrieť, ako si pri sušení, pálení či pri varení lekváru počínali naši predkovia. Michal Herceg sa porozprával s etnologičkou múzea Andreou Lazarčíkovou.
Otázka - IV. časť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.