Chodievate jesť do reštaurácií?

Chodievate jesť do reštaurácií?

Jeden predĺžený víkend máme za sebou – druhý pred sebou a mnohí využijú pridaný voľný čas aj na návštevu reštaurácie. Vyberú sa do tej svojej obľúbenej alebo skúsia niečo nové. Ak sa s Tatianou Šuškovou však vrátime v dnešnej rannej téme Rádia Regina o pár desaťročí či rokov späť - návšteva reštaurácie bola skôr výnimočnou udalosťou. Potvrdili jej to pamätníčky pani Mária a pani Eva.

Otázka - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pokiaľ boli pred pár desaťročiami pre mnohé spoločenské vrstvy návštevy reštaurácií skôr výnimočnou či slávnostnou  alebo aj nedosiahnuteľnou udalosťou, dnes je úplne bežné vybrať sa na ich návštevu kedykoľvek, aj počas pracovného týždňa a neraz precestujeme aj pár kilometrov, aby sme sa dostali do tej, kde nám najviac chutí. Dnes nás v rannej téme zaujíma, či je pre vás tiež návšteva takéhoto miesta už samozrejmosťou, čo si v nich najradšej dávate a čo podľa vás robí dobrú reštauráciu naozaj dobrou. Zisťovala aj Tatiana Šušková.

Otázka - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ste skôr prívržencami varenia doma, alebo si niekedy doprajete v kuchyni oddych a vyberiete sa do najbližšej alebo najobľúbenejšej reštaurácie? A čo rozhoduje, že ide práve tam? Cena alebo  kvalita jedla, veľkosť porcií, exotické menu, príjemná obsluha alebo útulné prostredie? V dnešnej rannej téme o tom, či je návšteva reštaurácií pre vás dnes samozrejmosťou to zaujímalo aj Tatianu Šuškovú.

Otázka - III. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tému dnešného rána o kvalite slovenských reštaurácií uzatvára Tatiana Šušková názormi odborníkov, ktorí tvorili súčasť poroty na finále súťaže GASTRO JUNIOR SKILLS, kde budúci kuchári vytvárali moderné slovenské jedlo s využitím nových pracovných postupov a zaujímavých kulinárskych úprav. Najskôr oslovila Ivana Vozára, ktorý je aj nositeľom ocenenia za celoživotný prínos od Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov.

Otázka - IV. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tradícia, aj experiment – jedlo aj kvalita – pohostinnosť aj profesionalita – v krátkom zhrnutí by sme si teda mohli povedať, že tieto kvality by mali ísť v každej kvalitnej reštaurácii ruka v ruke. A práve svojím záujmom o ich návštevu dokážeme podporiť nielen naše gastronomické služby, ale aj posúvať ich úroveň stále vyššie a vyššie.

Autor: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame