Štartuje sezóna špargle. Používate ju aj vy?

Štartuje sezóna špargle. Používate ju aj vy?

Začala sa sezóna špargle, ktorá nesie prívlastok aj kráľovská zelenina, preto sa dnes ráno budeme rozprávať o tom, či je aj vašou obľúbenou zeleninou. Pestuje sa napríklad aj na Záhorí, preto sa Marcela Jedináková s otázkou, či používate špargľu vo svojej kuchyni, vybrala práve tam.

Otázka - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnešnou rannou témou je kráľovská zelenina špargľa, ktorá sa využívala už v minulosti najmä pre jej zdravotné benefity. Či o nich viete, sa vás pýtala Marcela Jedináková.

Otázka - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Našou dnešnou témou je špargľa, ktorá sa pestuje netradične a to v hrobčekoch pod fóliou. Z jedného trsu za jednu sezónu vyrastie 12 až 15 výhonkov špargle. Jej sezóna sa už začala a rozprávame sa aj o tom, či a ako ju používate vo svojej kuchyni. Najčastejšie spôsoby prípravy špargle od vás zisťovala Marcela Jedináková.

Otázka - III. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Začala sa sezóna kráľovskej zeleniny špargle, o ktorej sme sa dnes už dozvedeli zaujímavé informácie a pre naše zdravie je dobre, že ju pestujeme aj v našej krajine. Ako sa k nám špargľa dostala, sa Marcela Jedináková opýtala pestovateľa špargle Milana Fabuša.

Otázka - IV. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Možno je to inšpirácia aj pre ostatných, v každom prípade je vhodné dopriať si špargľu ako sezónnu potravinu práve v tomto období. Je jej dostatok, len náš slovenský pestovateľ jej cez obchodné reťazce predá na Slovensku až 150 ton.

Autor: Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame