Ovsená kaša s jabĺčkami a škoricou

Ovsená kaša s jabĺčkami a škoricou

Podľa odborníkov na výživu sú raňajky najdôležitejším jedlom dňa. Ruku na srdce, koľkí z vás pravidelne raňajkujú? A ak áno, koľkí z vás si vedia spraviť z raňajok pohodový rituál? Ak si však zvolíte za raňajkové jedlo kašu, vybrali ste si zdravý, energeticky výdatný a ľahko stráviteľný pokrm. Svoje o tom vedia Jana Hossová a Eva Malevicz, ktoré ponúkli Tatiane Šuškovej ďalší recept do dnešného Kulinária.

Ovsená kaša s jabĺčkami a škoricou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: nahý ovos 120 g (namočený vopred), ovsené vločky podľa potreby - pár lyžíc a tiež jablčnú vlákninu alebo ovsené otruby, 30 g vlašských mletých orechov, 30 g sušených hrozienok/jabĺk, 3 lyžice ľanového oleja, 2 lyžice drvených ľanových semienok, škoricu, med podľa chuti, jabĺčko

Postup: Ovos zalejte vodou v pomere 1:3 vody a uvarte do mäkka. Pridajte orechy, olej, najemno nakrájané sušené jabĺčka alebo hrozienka a lyžičku škorice. Povarte do zhustnutia, ak treba prilejte vodu alebo naopak prisypte vločky a vlákninu. Chladnutím kaša výrazne hustne. Nakoniec oslaďte podľa chuti. Môžete ešte posypať opraženými orechmi.

Zajtra si pripravíme zemiakovú fučku!

Autorka: Tatiana Šušková foto: elljay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame