Tento týždeň, presnejšie zajtra, sa začína 40-dňové pôstne obdobie. Aj preto sme do nášho Kulinária zaradili päť zaujímavých receptov, v ktorých sa vraciame k tradíciám našich predkov. Kaše patrili totiž na ich stoloch odjakživa k jedným z najbežnejších a najvýdatnejších jedál a dali sa pripravovať na tisíc spôsobov. Na sladko aj na slano. Tatiane Šuškovej ponúkajú ďalší z receptov Eva Malevicz a Jana Hossová.
Krúpková kaša s cibuľou
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na krúpkovú kašu s cibuľou potrebujeme: 1 cibuľu, 1 lyžicu oleja, 2 šálky jačmenných krúp, 2 zemiaky, 1 lyžičku soli, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžičku majoránu, 1 lyžicu masla.
Postup: Na drobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme prepláchnuté krúpy a zalejeme vodou. Zemiaky nakrájame na drobno, pridáme do rajnice, osolíme a zakryjeme. Pred dovarením, keď sa voda zredukovala, pridáme pretlačený cesnak a majorán. Po dovarení pridáme do kaše maslo. Tak čo poviete? Jednoduché.
A zajtra dáme priestor opäť kaši na sladko.