Rybacie fašírky

Rybacie fašírky

Čo dobrého dnes bude na obed? Michalovi Hercegovi to povedala Katarína Beranová z Považskej Bystrice, ktorá si svoje recepty pamätať nemusí, pretože ich má zaznamenané vo vlastnej kuchárskej knihe.

Rybacie fašírky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na fašírky z rýb budeme potrebovať: približne 400 až 500 g mrazenej tresky, rožok pokrájaný na kocky, deci mlieka, polievkovú lyžicu majonézy, jedno vajce, zelenú alebo inú papriku, jednu červenú papriku nakladanú na sladkokyslo, morskú soľ, mleté čierne korenie, čerstvú posekanú petržlenovú vňať, čerstvú posekanú pažítku, dve čajové lyžičky citrónovej šťavy, pol pohára strúhanky na obaľovanie a pol pohára olivového oleja na vyprážanie. Aby to bolo ešte chutnejšie, k fašírkam si pripravíme aj omáčku. Budeme potrebovať tri polievkové lyžice majonézy, postrúhanú kyslú uhorku, soľ, mleté čierne korenie, jednu červenú nakladanú papriku v sladkokyslom náleve, nasekanú petržlenovú vňať, pažítku, citrónovú šťavu a jednu polievkovú lyžicu extra panenského leja. Do väčšej sklenenej misky si namočíme do mlieka pokrájaný rožok. Pridáme rozmrazenú nakrájanú, podrvenú alebo pomletú rybu. Pridáme všetky ingrediencie, rovnomerne premiešame vidličkou alebo rukou. Podľa potreby pridáme strúhanku, aby sa fašírka nerozpadla. Veľkou lyžicou odoberáme rovnaké množstvá. Rukou vytvarujeme okrúhle fašírky a obalíme ich v strúhanke. Mierne ich sploštíme, aby sa lepšie prepiekli. Fašírky opražíme na panvici s rozpáleným olejom z obidvoch strán do zlatista približne päť minút na každú stranu. Podávame s uvarenými zemiakmi, zemiakovou kašou či hranolčekmi. Pred podávaním fašírky polejeme omáčkou, dozdobíme pažítkou a citrónom. Chutia vraj výborne a verím, že výborne bude chutiť aj posledný recept od Kataríny Beranovej z Považskej Bystrice.

Zajtra si pripravíme lazaňové rolky.

Autor: Michal Herceg foto: DominikSchraudolf

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame