Aj dnes si dobrú chuť zaželáme s Katarínou Beranovou z Považskej Bystrice. Napísala už niekoľko kuchárskych kníh. V jednej z nich nájdeme aj recept na plnené šampiňóny. Čo na ne potrebujeme? To už povedala Michalovi Hercegovi.
Zapekané šampiňóny
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na dnešný recept potrebujeme veľké šampiňóny, z ktorých oddelíme stopku, dva rožky, pol hrnčeka mlieka, pol hrnčeka postrúhaného parmezánu, dve polievkové lyžice čerstvého posekaného petržlenu, pol čajovej lyžičky majoránky, tri mladé zelené fazuľky nasekané na drobno, jednu polievkovú lyžicu mäty nasekanej na drobno, dva jemne posekané strúčky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, tri polievkové lyžice olivového oleja, jednu zelenú alebo inú papriku nakrájanú najemno. A ako na to? Rúru si predhrejeme približne na 200 stupňov Celzia. Do stredne veľkej misky pokrájame na drobno rožky, polejeme mliekom a necháme chvíľu postáť, aby sa úplne rozmočili. Pridáme postrúhaný syr, petržlen, majoránku, soľ, mleté čierne korenie, zelenú cibuľku, cesnak, metu, zelenú papriku, stonky z hríbov. Všetko pomiešame, aby sa jednotlivé súčasti pekne spojili. Do pripravených očistených šampiňónov bez stopky dávame lyžicou plnku trochu nad okraj a ukladáme do zapekacej misy, ktorú sme trošku vymastili dvoma lyžicami oleja alebo maslom. Nakoniec pokropíme zvyšným olivovým olejom a dáme do predhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme približne 20 až 25 minút, až kým hríby nezmäknú a plnka nie je z vrchu dozlatista upečená. Šampiňóny podávame teplé. Nakoniec môžeme postrúhať na vrch parmezánový syr.
No a zajtra si pripravíme krabie fašírky.