11.9.2013
Suroviny: 250 g zemiakov uvarených v šupe, 250 g práškového cukru, 150 g polohrubej múky, 100 g hladkej múky, 100 g bravčovej masti, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 PL mletej škorice, tuk na vymastenie, múka na vysypanie, pikantný ovocný lekvár
Postup: Oba druhy sódy preosejeme spolu so sódou bikarbóny do väčšej misy. Pridáme ošúpane a na jemné prelisované zemiaky, cukor, masť a škoricu. Z tejto zmesi vypracujeme jemné cesto. 2/3 cesta rozvaľkáme do vymasteného a vysypaného plechu. Vrch potrieme lekvárom a zo zvyšného cesta vyvaľkáme tenké valčeky, ktoré na koláč poukladáme ako tenkú mriežku. Pečieme asi 30 minút pri teplote 170 stupňov.
Adriana z Galanty