Dnes sa poslednýkrát v našom Kulináriu vyberieme do školskej jedálne. Tento týždeň totiž pripravujeme jedlá, ktoré patria v školských jedálňach u detí k najobľúbenejším. Podľa odbornej referentky pre školské stravovanie v mestskej časti Ružinov Marty Hlavatej a vedúcej školskej jedálne Zuzany Hergotovej do tejto kategórie patria aj všetky jedlá pripravené z kuracieho mäsa. Tatiane Šuškovej povedali viac.
Jedlá zo školskej jedálne – 5. časť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Kuracie stehná umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Očistenú, pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájané mäso, ktoré opečieme, soľ, pomletú červenú papriku a mleté čierne korenie. Všetko podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Šťavu zahustíme nasucho opraženou múkou rozšľahanou s mliekom, dochutíme ochucovadlom, smotanou a ešte 20 minút varíme. Ako prílohu podávame halušky alebo cestoviny.