Školské stravovanie minulý rok oslávilo na Slovensku 70 rokov existencie. Pri tejto príležitosti sa Tatiana Šušková pripravila Kulinárium na tento týždeň práve zo školskej jedálne v bratislavskom Ružinove:
Jedlá zo školskej jedálne – 1. časť
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
V školských jedálňach poznajú receptúry s gramážou najmenej na sto porcií. Skúsené kuchárky dokážu však množstvo surovín odhadnúť podľa chuti. Ponúkame vám teraz postup na jedno z obľúbených jedál v školskej jedálni - na špagety pasta scuitta. Mäso z bravčového pliecka umyjeme a pomelieme. Na oleji speníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme pomleté mäso, mletú červenú papriku, rajčinový pretlak, soľ, cukor, vodu a dusíme do mäkka. Slaninu pokrájame, opražíme, pridáme kečup, oregano, zmiešame s uduseným mäsom a spolu dusíme ešte 20 minút. Špagety uvaríme v slanej vode, opláchneme a podávame poliate mäsovou omáčkou, posypané strúhaným syrom.
Zajtra si v Kulináriu pripravíme ďalšie obľúbené jedlo - dukátové buchtičky.