Na piatok by sa hodil nejaký sladký múčnik. Z batizovských receptov, ktoré po celý týždeň pripravujeme, ho pre nás vybrala Oľga Pastrnáková. O tradičných svadobných kuchniach povedala viac Michalovi Hercegovi.
Sladké kuchne
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na batizovské kuchne potrebujeme 700 g hladkej múky špeciál, 300 g polohrubej múky, jeden balíček droždia, prášok do pečiva, vanilku, 200 g cukru, 4 vajíčka, polovicu tuku na pečenie, 3 malé lyžičky soli, štipku anízu, jednu lyžičku pomletých klinčekov a cca 7 dcl vlažného mlieka. Cesto dobre vymiesime. Droždie s mliekom a trochou cukru necháme vykysnúť osobitne. Okrúhly plech vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Vložíme doňho vymiesené cesto. Cesto sa na vrchu potiera sladkou vodou. A po upečení už len - dobrú chuť!