Už od pondelka je našou šéfkuchárkou Oľga Pastrnáková z podtatranskej obce Batizovce. Čo si pre nás pripravila na dnes? Na čo si ľudia pochutnávajú pod tatranskými štítmi? To nám už povie spolu s Michalom Hercegom.
Zabíjačkové mäso
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na zabíjačkové mäso z Batizoviec potrebujeme jazyk, srdce, ľadvinky, slezinu, podhrdlinu, trochu mäsa zo stehienka, soľ, červenú papriku, cibuľu, olej alebo bravčovú masť a vývar z hrnca, v ktorom sme varili.
Všetky vnútornosti a mäso uvaríme. Vyberieme z vody a pokrájame na väčšie kúsky. Na vylepšenie pridáme olej alebo bravčovú masť. Nakrájame si cibuľku, ktorú trošku podusíme. Do tejto cibuľky dáme nakrájané mäso, pridáme trochu papriky, čierneho korenia, opražíme na oleji a podlejeme vývarom z vody, kde sme varili. Naši predkovia olej nepoužívali, len všetko podusili, takže môžete si urobiť aj diétnejší variant tohto jedla. Zabíjačkové mäso je najchutnejšie s chlebom.
Zajtra si pripravíme sladké batizovské kuchne.