Tvarohové knedličky

Tvarohové knedličky

Tento týždeň varíme najmä z tvarohu. Je to naozaj blahodarný produkt, ktorý pomáha pri naberaní svalovej hmoty, keďže obsahuje veľa bielkovín. Na druhej strane obsahuje aj kazeín, a to už menej ľudí vie, že práve preto ho niektorí z nás vstrebávajú pomalšie. Práve z dôvodu pomalého trávenia zvyšuje pocit sýtosti. Dobrou voľbou je skombinovať tvaroh s ovocím. A tak s odborníčkou na stravovanie Dašou Ostertágovou a Beátou Repíkovou teraz siahneme po oboch prísadách.

Tvarohové knedličky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potrebujeme: 250 g tvarohu, 250 g zemiakov uvarených v šupke, 160 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, 1 fľašu alebo 500 g čerstvého marhuľového kompótu, podľa chuti na posypanie škoricový a práškový cukor, na poliatie 5 polievkových lyžíc oleja alebo rozpusteného masla.

Zemiaky v šupke uvaríme do mäkka, očistíme a prelisujeme. Pridáme rozšľahaný tvaroh, múku, vajce, soľ a všetko dôkladne vymiesime na hladké cesto. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi pol cm, pokrájame na ľubovoľne veľké štvorce a plníme ovocím. Urobíme okrúhle knedličky (guľky), ktoré vkladáme do vriacej slanej vody a varíme asi 8 minút, pokým knedličky nevyplávajú na povrch vody. Uvarené vyberieme, polejeme rozpusteným maslom alebo olejom a posypeme škoricovým a práškovým cukrom. Veľmi chutné sú aj s opraženou strúhankou alebo pre deti posypané kakaom a cukrom. Tieto tvarohové guľky sú vhodné ako hlavné jedlo alebo aj ako múčnik.

Najbližšie, teda vo štvrtok, si pripravíme zapečené palacinky s tvarohom.

Autorka: Beáta Repíková foto: StockSnap

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame