4.9.2013
Suroviny: 500 g hlív, 3 menšie zemiaky, mletá červená paprika, cibuľa, olej, čierne korenie, Solčanka s morskou soľou, 1 kápia, 1 paprika
HALUŠKY: 1 vajce, polohrubá múka
Postup: Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji do sklovita. Pridáme mletú červenú papriku a pokrájané hlivy, podlejeme vodou. Všetko spoločne dusíme, ak máme čerstvú papriku a kapiu pridáme pokrájané. Asi po 15 minútach pridáme očistené, nakrájané zemiaky. Medzitým, v miske zmiešame vajce a toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto. Keď zemiaky zmäknú, asi po 5 minútach cez dierkové sitko nahádžeme priamo do gulášu halušky a premiešame. Po troch minútach je guláš hotový. Ochutíme čiernym korením, Solčankou a chilli podľa chuti.