Marinovaný moriak

Marinovaný moriak

Marináda je skvelá vec. Vďaka nej zostane mäso šťavnaté aj po tepelnej úprave. A marináda môže byť súčasťou aj slávnostného menu, naším tipom je napr. marinovaný moriak. Odborníčka na stravovanie Dáša Ostertágová túto pochúťku pripravovala s Beátou Repíkovou.

Marinovaný moriak Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Takže ešte raz v rýchlosti postup. Pokrájané morčacie mäso poukladáme na dno misy, obložíme paradajkami, vajcami, olivami, bylinkami a odložíme asi na 24 hodín na chladné miesto. Odležané porcie mäsa poukladáme do hlbšieho plechu na kožu zo slaniny a neprikryté pečieme dovtedy, pokiaľ nezačne hnednúť. Potom ho zalejeme ginom, zapálime a necháme mierne karamelizovať. Teľaciu alebo bravčovú nohu ponoríme do vriacej vody, osušíme a s bylinkami bouquet garni pridáme k pečenému mäsu. Všetko zalejeme vínom a nezakryté dusíme. Keď sa šťava vydusí, pridáme horúci vývar, zakryjeme a dusíme ešte asi 2 hodiny. Počas dusenia mäso občas opatrne obraciame. Mäkké mäso vyberieme, rozmixujeme šťavu, podľa potreby ešte dochutíme a polejeme na mäso.

Najbližšie si pripravíme plnené morčacie stehná.

Autorka: Beáta Repíková foto: PublicDomainPictures

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame