Kapustnica má na Slovensku množstvo chutí a podôb. V Kulináriu tento týždeň pripravujeme jedlá založené na tradíciách, ktoré ale predsa len čiastočne modernizujeme. Vylepšený recept dnes v Kulináriu ponúka Tatiana Šušková spolu s Evou Malevic.
Kapustnicu s cviklou
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu vianočnej kapustnice potrebujeme: 1 kg kyslej kapusty, 1 kg údeného mäsa, 1 nožičku klobásy, 200 gramov oravskej slaninky, sušené hríby podľa chuti, 100 - 200 gramov sušených sliviek, 1 väčšiu cibuľu, čierne korenie, nové korenie, bobkový list, 1 - 2 strúčiky cesnaku, majoránku, červenú papriku, 3 ks cvikle
Postup: Tri väčšie cvikle zabalíme do alobalu a pečieme v rúre 40 minút na teplote 200 stupňov. Do hrnca s vodou dáme všetko mäso - údené, klobásu, slaninu, cibuľu, cesnak, bobkový list, nové aj čierne korenie, sušené hríby a slivky a všetko varíme do mäkka. Mäso nakrájame na kúsky. Upečenú cviklu necháme vychladnúť, ošúpeme, rozmixujeme s vývarom z kapustnice a pridávame do kapustnice, spolu s červenou paprikou a majoránkou.
Zajtra nás v Kulináriu čaká tiež zaujímavý recept - maková kaša.