Orechová nátierka

Orechová nátierka

Ak chcete za vianočným stolom ochutnať niečo nové, teraz nás počúvajte. Tento týždeň budeme variť zo Žufaňami, takú prezývku majú tri kulinárske experimentátorky Jana Hoosová, Eva Malevič a Kristína Kissová. Netradičné recepty z tradičných surovín si zapísala Tatiana Šušková.

Orechová nátierka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na orechovú nátierku potrebujeme tieto suroviny: 2 balenia plesnivého syra typu Camembert, 125 gramov masla, 125 gramov dôkladne pomletých orechov, štipku bieleho korenia, dve polievkové lyžice kvalitného suchého slovenského bieleho vína.

Postup: Maslo a syr necháme zmäknúť. Vo veľkej miske zmiešame na krém maslo so syrom a postupne pridávame orechy. Prikoreníme trochou bieleho korenia a pre zvláčnenie bielym vínom. Podávame s čerstvým a teplým chlebom. Ak nátierku podávame o deň neskôr, treba ju predtým vytiahnuť z chladničky, aby mala izbovú teplotu a bola krémová.

To bol teda dnešný tip na vianočné predjedlo a zajtra si spolu so Žufaňami pripravíme rybaciu polievku.

Autorka: Tatiana Šušková foto: Michal Huštaty

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame