Ak chcete za vianočným stolom ochutnať niečo nové, teraz nás počúvajte. Tento týždeň budeme variť zo Žufaňami, takú prezývku majú tri kulinárske experimentátorky Jana Hoosová, Eva Malevič a Kristína Kissová. Netradičné recepty z tradičných surovín si zapísala Tatiana Šušková.
Orechová nátierka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na orechovú nátierku potrebujeme tieto suroviny: 2 balenia plesnivého syra typu Camembert, 125 gramov masla, 125 gramov dôkladne pomletých orechov, štipku bieleho korenia, dve polievkové lyžice kvalitného suchého slovenského bieleho vína.
Postup: Maslo a syr necháme zmäknúť. Vo veľkej miske zmiešame na krém maslo so syrom a postupne pridávame orechy. Prikoreníme trochou bieleho korenia a pre zvláčnenie bielym vínom. Podávame s čerstvým a teplým chlebom. Ak nátierku podávame o deň neskôr, treba ju predtým vytiahnuť z chladničky, aby mala izbovú teplotu a bola krémová.
To bol teda dnešný tip na vianočné predjedlo a zajtra si spolu so Žufaňami pripravíme rybaciu polievku.