Čilejkárske pupáčky

Čilejkárske pupáčky

Spolu s vychýrenou kuchárkou Bertou Tariškovou pripravujeme tento týždeň čilejkárske špeciality, teda jedlá, ktoré sa kedysi pripravovali a stále pripravujú v okolí Levíc. Spolu s Vierou Horákovou sme vám už ponúkli recept na kapustníky, kysnuté hrebeňáky i kukuričný máľ. Dnes to budú pupáčky.

Čilejkárske pupáčky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na prípravu pupáčkov potrebujeme: pol kila hrubej múky, štipku soli, kvasnice, mlieko. Všetko spolu zamiesime a necháme kysnúť. Následne zmes rozdelíme na malé cestíčka. Každé zašúľame na dĺžku plechu, ktorý vopred vymastíme. Aj pupáčky pred pečením potrieme masťou. Dáme zovrieť vodu a zabaríme ich, keď sú mäkké, pupáčky pomastíme a posypeme zomletým makom, ktorý sme pomiešali s cukrom.

Každý región má svoje špeciality. Počuli ste niekedy o kaši, ktorá sa volá fučka? Ak radi obohacujete jedálny lístok niečím novým, počúvajte nás aj zajtra. Pripravovať budeme zemiakovú kašu fučku.

Autorka: Viera Horáková foto: StockSnap

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame