Spolu s Bertou Tariškovou pripravujeme tento týždeň tradičné, čilejkárske recepty z okolia Levíc. Pochutnali sme si na kapustníkoch i kukuričnom mále a dnes si pripravíme kysnuté hrebeňáky. Recept si zapísala aj Viera Horáková.
Kysnuté hrebeňáky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu kysnutých hrebeňákov potrebujeme: pol kila hrubej múky, trocha soli, 1 lyžicu cukru, masť, droždie a trocha mlieka.
Droždie necháme v mlieku podkysnúť a so všetkými ingredienciami vytvoríme kysnuté cesto. Dáme ho na pomúčenú dosku a vytvoríme bochníky. Rozvaľkáme ich, rozkrojíme na obdĺžnik a do stredu dáme plnku. Podľa chuti tvarohovú, či lekvárovú. Následne cesto zatočíme a vytvoríme hrebeňáky. Uložíme ich na vymastený plech a necháme upiecť do zlatista.
Zajtra si pripravíme čilejkárske pupáčky.