Čilejkárske recepty pochádzajú z okolia Levíc. Sú jednoduché, výživné, chutné a osvedčené. S Bertou Tariškovou po celý týždeň pripravuje tradičné jedlá kolegyňa Viera Horáková. Dnes to budú kapustníky.
Kapustníky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ako teda pripraviť dobré kapustníky? Najprv si pripravíme kvások, ktorý pridáme do preosiatej múky, osolíme, pridáme vlažné mlieko, vajce a zľahka prepracujeme. Prilejeme olej a vymiesime vláčne cesto, ktoré prikryté utierkou necháme na teplom mieste odpočívať.
Cesto rozdelíme na deväť častí, rozprestrieme na placku, na ňu navrstvíme kyslú kapustu, ktorú sme si vopred pripravili na cibuľke. Zabalíme ako buchty. Plech vymastíme olejom a kapustníky pečieme pol hodiny pri teplote 180 stupňov.