Kukuričný máľ

Kukuričný máľ

Hovorí sa: „Iný kraj, iný mrav". Platí to, samozrejme, aj o jedlách, ktoré pripravujú v tom či onom regióne. My vám tento týždeň ponúkneme pár tzv. čilejkárskych receptov na jedlá, ktoré kedysi varili a stále varia v okolí Levíc. S vychýrenou kuchárkou Bertou Tariškovou ich pripravovala Viera Horáková.

Kukuričný máľ Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na prípravu kukuričného máľu potrebujeme: pol litra kukuričnej múky, pol litra mlieka, kvasnice, pol litra cukru, pol lyžice masti a troška sódy bikarbóny. Všetko zmiesime a upečieme, pred pečením navyše posypeme krištáľovým cukrom.

Zajtra budeme pripravovať čilejkárske kapustníky.

Autorka: Viera Horáková foto: EliveltonNogueira

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame