Ocot, zázvor, jablká. Pri takejto kombinácii máme najprv zmiešané sladkokyslé pocity, ak sa však k tomu pridá dobrá ryba, môžeme mať naozaj príjemný adventný gastronomický zážitok. Aj dnes nám ho prinesie Zora Mintalová-Zubercová, ktorá vie, ako sa kedysi stravovali naši mešťania a šľachtici. Spolu s ňou si celý týždeň pochutnáva Michal Herceg.
Ryba s jablkami
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tak o tom vôbec nepochybujeme. Račie špeciality však doma pripravovať asi nebudeme, a tak si radšej zopakujme recept na prípravu ryby na jablkách. Potrebujeme väčšiu rybu, biele víno, ocot, jablká, jednu cibuľu, mleté čierne korenie, soľ, zázvor a šafran.
Rybu si očistíme, umyjeme a uvaríme ju v octe s bielym vínom. Pridáme očistené a pokrájané jablká, pokrájanú cibuľu, ochutíme mletým čiernym korením, štipkou soli, zázvorom, šafranom a necháme povariť. Rybu vyberieme, omáčku scedíme a podávame so zemiakmi. Dobrú chuť!