Dnes si pripravíme v poradí už štvrtý bezmäsitý recept. Veď aj z rastlinných produktov môžeme pripravovať skutočné dobroty. Šošovicové fašírky si pripravíme s etnologičkou Zorou Mintalovou-Zubercovou. Prináša vám ho Michal Herceg.
Šošovicové fašírky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na šošovicové fašírky potrebujeme 250 g šošovice, vodu, soľ, mleté čierne korenie, majorán, jedno vajce, cibuľu, strúhanku, múku a masť, resp. olej. Šošovicu preberieme, umyjeme, na tri hodiny namočíme a uvaríme domäkka. Šošovicu necháme odkvapkať, osolíme, ochutíme korením a majoránom a dobre premiešame. Pridáme vajíčko, zahustíme omrvinkami zo strúhanky, najlepšie domácej. Všetko dobre premiešame, pridáme pokrájanú cibuľku upraženú na oleji či masti, všetko premiešame a necháme postáť. Zo šošovicovej zmesi urobíme malé fašírky, obalíme ich v múke a opražíme v horúcom oleji. Podávame so zemiakmi alebo s chlebom.
Zajtra si pripravíme rybu na jablkách.