Závitky s hríbmi

Závitky s hríbmi

Máte v komore sedem decilitrov kvalitných sušených húb? Je možné, že nie a my aj priznávame - dnešný recept na kapustné závitky s hríbmi nebude úplne jednoduchý. Ak si ich však pripravíte, určite neoľutujete. Etnologička Zora Mintalová-Zubercová o tom presvedčila aj Michala Hercega.

Závitky s hríbmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Sedemdecový pohár sušených húb hodinu močíme vo vode a potom hríby zomelieme. Pridáme štyri vajcia, štyri polievkové lyžice oleja, veľkú postrúhanú cibuľu a štvrť litra surovej ryže. K tomu po kávovej lyžičke soli, mletého čierneho korenia, usušeného majoránu, materinej dúšky a tymianu. Z kapustných hláv odlúpneme šestnásť veľkých listov, ktoré treba na dve minúty obvariť vo vode, aby zmäkli. Zvyšnú kapustu nakrájame, s ďalšou pokrájanou cibuľou ju dáme na dno pekáča, osolíme a posypeme rascou. Huby s ryžou rozdelíme na šestnásť častí, každú zabalíme do kapustného listu, závitky poukladáme do pekáča, zalejeme rozriedeným bielym vínom a hodinu pečieme v stredne vyhriatej rúre. Kapustné závitky nakoniec polejeme štvrť litrom kyslej smotany s trochou múky a v otvorenom pekáči zapečieme dozlatista.

Zajtra si pripravíme šošovicové fašírky.

Autor: Michal Herceg foto: TASR - Pavol Ďurčo

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame