Plnené hubové rožky

Plnené hubové rožky

Z húb si môžeme pripraviť množstvo chutných jedál, ideálnych na obed i večeru. S Annou Bronišovou z obce Žabokreky nad Nitrou, ktorú navštívila Viera Horáková, si však teraz pripravíme lahodný hubový olovrant.

Plnené hubové rožky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na prípravu plnených hubových rožkov potrebujeme 6 rožkov, 5 decilitrov smotany a 3 žĺtky. Plnku si pripravíme z 1/2 kilogramu húb, 100 gramov masla, soli, korenia a petržlenovej vňate.

Postup: Rožky prerežeme po dĺžke a vnútro vydlabeme lyžicou. Vybranú časť potrháme na malé kúsky a odložíme. Huby udusíme na cibuľke, pridáme koreniny, neskôr aj potrhané rožky, smotanu a žĺtky. Vymiešanú zmes rozotrieme na rožky a zapekáme 10 až 15 minút. Dobrú chuť.

Autorka: Viera Horáková foto: Snufkin

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame